Kontakt 2015 i Norrköping 3 oktober

Tillsammans med Annan Musik och i samarbete med Norrköpings Konstmuseum och Dynamo arrangerar vi en minifestival i Norrköping på lördag den 3 oktober:

KONTAKT 2015

Program:

NORRKÖPINGS KONSTMUSEUM, kl. 14-17
Ett program med 14 tonsättare i fyrkanaligt ljud.

Musik av Girilal Baars, Johannes Bergmark, Jens Hedman, Lars Höjerdahl, Pär Johansson, Mathias Josefson, Reine Jönsson, Lise-Lotte Norelius, Paul Pignon, Patric Simmerud, Eva Sidén, Paulina Sundin, Lennart Westman och Olle ”Oljud” Åberg.

DYNAMO (KULTURKAMMAREN), kl. 19-22
Ett program med elektronisk musik och bildprojektion.

19.00 – RHIZOMATRIX
Lars Bröndum (synthesizers och elektronik),Jonas Broberg (synthi A och elektronik), Magnus Alexanderson (elgitarr, synthesizer och elektronik), Sachiko Hayashi (projektioner)

Rhizomatrix bildades våren 2015. Gruppen gjorde en tribut på Fylkingen i Stockholm under maj månad till den nära i tiden avlidna tyska elektronmusikern Edgar Froese, bl.a känd som medlem i gruppen Tangerine Dream. Tributen utgick från vissa komponenter av Froeses musik att komponera och improvisera kring med både ljud och bild. Utifrån erfarenheten av detta utvecklar Rhizomatrix sin egen identitet på konserten i Norrköping.

20.00 – HUNG PAIPHO
Hung Paipho målar upp mörka, suggestiva ljudlandskap, återspeglande ett långsamt sönderfallande medvetande. Detta utan några pretentioner att varken försöka närma sig eller fjärma sig ifrån lyssnaren. Så mycket mer behöver egentligen inte sägas. Musiken får tala för sig själv, och den när sig på mörkret som finns inom dig.

21.00 – LARS ÅKERLUND
Lars Åkerlund är en tonsättare och musiker av i första hand elektro-akustisk musik. Han var en av de ursprungliga medlemmarna i Lucky People Center och har gjort musiken till två av Jan Troells filmer (Il Capitano, Their Frozen Dream). Mycket samarbete har skett med koreografer och danskompanier som Per Jonsson,Björn Elisson,Finska Nationalbaletten, Operabaletten i Stockholm med flera. Samarbete med musiker har bland ett flertal varit med Fläskkvartetten, Freddie Wadling och Kroumata Ensemblen. Hans musik har framförts över alla kontinenter där han också varit Artist in Residence och föreläsare på ett antal universitet och institutioner. I Norrköping framför han ett set av musik baserat på samplingar av ljud från klassiska analoga synthesizers som Buchla och Serge.